ViktVäktarna - Kyckling med pesto rosso

Kyckling med pesto rosso

7
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här har vi snabb och god vardagsmat som passar de allra flesta. Dessutom så enkel så alla kan göra den! Kyckling, svamp och pasta i en krämig sås smaksatt med röd pesto. Mums säger vi bara.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Champinjoner

250 g

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Linspasta okokt (100% linser)

250 g

Rapsolja

2 tsk

Tomatpuré

1 msk

Pesto

1 msk, pesto rosso

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Ruccola

2 dl

Instruktioner

  1. Strimla kyckling, dela svamp, hacka lök och vitlök.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek kycklingen en stund, blanda ner svamp, lök och vitlök och stek vidare tills kycklingen är genomstekt. Blanda i tomatpurén och låt den steka med en stund. Blanda slutligen i pesto och grädde och låt sjuda en stund.
  4. Blanda ner avrunnen pasta och ruccola i såsen.

Anteckning

Det är gott att toppa med riven pecorino eller parmesan.