ViktVäktarna - Kyckling med potatis och chilisky

Kyckling med potatis och chilisky

5
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling och potatis med en skysås smaksatt med chili, lime och honung.

Ingredienser

Potatis

800 g

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Broccoli

1 stånd

Rapsolja

1 tsk

Gräslök

2 msk

Vatten

5 dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Honung

1 tsk

Lime

½ st

Vetemjöl

1 msk

Instruktioner

  1. Koka potatis.
  2. Koka upp vatten med buljongtärning i en kastrull. Finhacka chili och blanda ner med honung och pressad lime.
  3. Värm margarin i en panna och bryn kycklingfiléerna runt om tills de fått fin färg. Häll på buljongen och låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter. Blanda ut mjöl i ½ dl vatten och red av skyn under uppkok. Låt sjuda ytterligare ett par minuter och smaka ev. av med salt, mer lime och/eller honung.
  4. Dela broccoli i små buketter, strimla stammen.
  5. Hetta upp olja i en panna och stek broccolin tills den fått fin färg. Strö över lite flingsalt.
  6. Servera kycklingen med potatis, chiliskyn och den stekta broccolin. Toppa med finhackad gräslök.

Anteckning

Tänk på att chili varierar i styrka så smaka gärna en liten bit innan du bestämmer hur stor bit du vill ha i din sky.