ViktVäktarna - Kyckling med rostade primörer och senapssås

Kyckling med rostade primörer och senapssås

4
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En plåt kommer lastad. Med vadå? Vår! Närmare bestämt kyckling rostad i ugn tillsammans med fina små potatisar, rädisor, sparris och vårlök.

Ingredienser

Potatis

800 g

Salladslök

1 knippe(n), vårlök

Rädisor

1 knippe(n)

Sparris

2 knippe(n)

Vitlök

3 klyfta(or)

Kycklingbröstfilé

600 g

Dragon

4 tsk

Citron

2 msk, pressad

Rapsolja

2 tsk

Salt

1 tsk

Svartpeppar

2 krm

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Senap (dijon)

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190°.
  2. Halvera potatis, vårlök och stora rädisor. Bryt av den nedre och torra delen av sparrisen. Krossa vitlöksklyftorna med en kniv.
  3. Lägg potatis, grönsaker och kyckling i en djup ugnsplåt och blanda med hälften av dragonen och den pressade citronen, all olja och salt och peppar. Täck med aluminiumfolie och sätt in i ugnen 30 minuter. Ta bort folien och sätt tillbaka plåten tills kycklingen är genombakad och allt fått fin färg, 20-30 minuter.
  4. Blanda under tiden ihop yoghurt, senap, resterande dragon och pressad citron. Smaka av med lite salt och servera med kycklingen och grönsakerna.