Foto av Kyckling, salsa och rosmarinpotatis från WW ViktVäktarna

Kyckling, salsa och rosmarinpotatis

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fanstastiskt god sälta blir det på den här ansjovissalsan som serveras till kyckling och potatis smaksatt med rosmarin.

Ingredienser

Potatis

800 g

Citron

1 st, rivet skal

Rosmarin

10 g, 3-4 hackade kvistar

Vitlök

2 klyfta(or), finhackade

Rapsolja

1 msk

Kycklingbröstfilé

600 g

Lök

1 st, röd/röda, hackad

Ansjovisfilé, konserv

125 g

Rapsolja

1 msk

Persilja

1 knippe(n), hackad

Instruktioner

  1. Hacka ansjovisen grovt och blanda med lite ansjovisspad, olja och persilja. Ställ kallt. Blanda samman rivet citronskal, rosmarin, vitlök och olja i en plastpåse. Lägg i potatisen i mindre bitar och skaka om. Häll upp potatisen i en ugnsform och tillaga i ugn 225° ca 25 min. Grilla kycklingfiléerna och servera med potatis, salsa och sallad.