Foto av Kyckling saltim bocca från WW ViktVäktarna

Kyckling saltim bocca

7
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt god saltim bocca tillagad i ugn. I detta recept gjord på kyckling inlindad i skinka med salviablad. Servera med fullkornspasta.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

125 g

Skinka

2 skiva(or)

Salvia

1 msk, 8 blad

Rapsolja

1 tsk

Tomater, passerade

2½ dl

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ penne)

1½ dl

Honungsmelon

2 skiva(or)

Yoghurt naturell 0,5%

1½ dl

Instruktioner

  1. Dela kycklingfilén, krydda med salt. Lägg på 2 salviablad och vira skinka runt om. Fäst ev med en tandpetare. Hetta upp olja och stek filén runt om. Hacka resterande salviablad och blanda med tomater, krydda med salt och peppar. Häll det i en ugnsform och lägg kycklingbitarna ovanpå. Tillaga i ugn 200° ca 15-20 min. Koka pastan och servera till kycklingen och grönsaker. Ät melon och yoghurt till dessert Tips! Byt ut kycklingfilé till kalvfilé