ViktVäktarna - Kyckling satay

Kyckling satay

11
Points®
Total tid
2 tim 40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling satay är en rätt som äts frekvent i sydöstra Asien. Det är marinerade kycklingspett som här serveras med ris och en busenkel jordnötssås!

Ingredienser

Kokosmjölk, lätt

1 dl

Japansk soja

2 msk

Rapsolja

½ msk

Citrongräs

1 st

Vitlök

2 klyfta(or), stora

Ingefära

1 msk, riven

Fisksås (orientalisk)

1 msk

Socker

½ msk

Curry

2 tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Jordnötssmör, utan socker

4 msk

Vatten

2 msk

Japansk soja

1 msk

Lime

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Currypasta

2 tsk, röd

Socker

2 tsk

Ingefära

1 tsk, riven

Jasminris okokt

2 dl

Jordnötter, salta

2 msk

Gurka

½ st

Koriander

4 msk

Instruktioner

  1. Blanda ihop kokosmjölk, soja, olja, finhackat citrongräs, finriven vitlök, ingefära, fisksås, socker och curry.
  2. Dela kyckling i mindre bitar och lägg i en påse, häll på marinaden och låt stå minst 2 timmar, gärna över natten.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Trä på kycklingen på spett (om du använder träspett, kom ihåg att lägga dem i vatten ca 30 minuter innan). Grilla spetten runt om tills de fått fin färg och är genomstekta.
  5. Värm jordnötssmör, vatten, soja, pressad lime, finriven vitlök, currypasta, socker och ingefära i en kastrull, låt sjuda några minuter.
  6. Toppa satayspetten med sås och jordnötter och servera med ris, gurka, koriander och limeklyftor.