ViktVäktarna - Kyckling stroganoff med svamp

Kyckling Stroganoff med svamp

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vardagsfavoriten, stroganoff, gjord med kyckling och svamp istället. Lika gott som enkelt!

Ingredienser

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Portabello

200 g

Skogschampinjoner

100 g

Olivolja

5 tsk

Vetemjöl

2 msk

Paprikapulver

1 tsk

Köttbuljongtärning

½ st

Vatten

2½ dl

Worcestershiresås

1 msk

Fraiche 5%

4 msk

Persilja

2 msk, hackad

Dill

2 msk, hackad

Spenat, färsk

200 g

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skiva kyckling. Skiva lök tunt och finhacka vitlök. Skiva svamp.
  3. Värm 2 tsk olja i en djup panna och bryn kycklingen, ca 5 minuter. Lyft upp och lägg åt sidan.
  4. Sänk värmen något och värm 2 tsk olja i samma panna. Stek löken 5-10 minuter tills den mjukat. Blanda ner vitlök och svamp och låt steka med ytterligare ca 5 minuter tills svampen mjuknat och fått lite färg.
  5. Pudra över mjöl och paprikapulver och stek vidare 1 minut. Blanda sen ner buljongtärning, vatten och worcestershiresås, koka upp. Blanda ner kycklingen och låt sjuda, utan lock, tills såsen tjocknat något och kycklingen är genomstekt, ca 5 minuter. Blanda ner fraiche, persilja och dill och låt allt bli varmt.
  6. Värm 1 tsk olja i en panna och stek spenaten tills den mjuknat, strö över lite flingsalt.
  7. Servera stroganoffen med ris och spenat.