ViktVäktarna - Kyckling i tomatsås med risoni

Kyckling i tomatsås med risoni

9
Points®
Total tid
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabblagad rätt med smaker som passar de flesta. Kyckling i en tomatsås smaksatt med honung och dijon som serveras med risoni.

Ingredienser

Pasta okokt (risoni)

250 g

Kycklingbröstfilé

600 g

Lök

1 st, gul/gula

Tomatpuré

2 msk

Rapsolja

1 tsk

Hönsbuljongtärning

1 st

Vatten

2 dl

Krossade tomater

1 förp

Senap (dijon)

2 msk

Honung

1 msk

Instruktioner

  1. Koka risoni enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla kyckling och hacka löken.
  3. Värm olja i en djup panna och stek kyckling och lök tillsammans med tomatpuré tills det fått fin färg.
  4. Tillsätt vatten, krossade tomater och buljongtärning. Låt sjuda en stund och smaka därefter av med senap och honung samt salt och peppar.
  5. Servera med risoni och spenat.