ViktVäktarna - Kyckling med ugnsrostade grönsaker och gryn

Kyckling med ugnsrostade grönsaker och gryn

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling serverad med en varm sallad på gryn, grönkål, haricots vert och rödlök. Gott och mättande.

Ingredienser

Olivolja

3 tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Kvarngryn, okokta

3 dl

Haricots verts

250 g

Lök

1 st, röd/röda

Grönkål

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Hetta upp 2 tsk olja i en panna. Stek kycklingfiléerna några minuter på var sida tills de fått färg. Lägg över på ett ugnsfast fat och tillaga färdigt i ugnen, ca 15 minuter.
  3. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen.
  4. Klyfta lök. Repa grönkålen och dela i mindre bitar. Blanda lök och grönkål med 1 tsk olja, salt och peppar. Lägg i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 minuter.
  5. Koka haricots verts i lättsaltat vatten 2 minuter. Blanda med kål, lök och gryn.
  6. Servera kycklingfiléerna med den varma salladen.