Foto av Kyckling under mandeltäcke från WW ViktVäktarna

Kyckling under mandeltäcke

11
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En kycklingrätt som går hem hos både små och stora. Dessutom fungerar den både till vardags och på fest. Helt klart en populär vinnare!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Frukt konserv i egen juice

200 g, 4 persikohalvor

Bladspenat

2 dl

Mandelspån

3 msk

Ost riven 17%

1 dl

Vatten

2 dl

Köttbuljongtärning

1 st

Fraiche 5%

2 dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Japansk soja

2 msk

Majsstärkelse (redning)

4 tsk

Mango chutney

1 msk

Ris, okokt

2 dl

Instruktioner

  1. Stek kycklingfiléerna i margarin i en fettsnål panna. Skiva persikorna (spara 1/2 dl persikospad) och kycklingfiléerna. Varva dessa med spenaten i en ugnsfast form. Koka ihop vatten, köttbuljong, fraiche, lättmjölk, persikospad, soja, såsredning och mango chutney och häll över. Strö över riven ost och mandelspån. Koka under tiden riset och servera tillsammans med en sallad. Tips! Denna rätt går att förbereda i god tid innan servering.