Foto av Kyckling yakitori med sesamris från WW ViktVäktarna

Kyckling yakitori med sesamris

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Ljuvliga kycklingspett på japanskt vis! Glöm inte sesamfröna, som ger riset mer smak än man kan tro.

Ingredienser

Ris, okokt

3½ dl

Sesamfrön

3 msk

Japansk soja

1 dl, japansk

Honung, flytande

2 msk

Lime

1 st, 1 msk saft

Kycklingbröstfilé

500 g

Paprika

1 st, röd

Paprika

1 st, gul

Lök

1 st, gul/gula

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Blötlägg träspetten minst 20 minuter.
  2. Koka riset enl förp. Lufta riset och vänd i sesamfrö.
  3. Blanda soja, honung och pressad lime i en kastrull och låt den koka upp, ställ åt sidan så att den svalnar. Häll hälften av såsen i en skål till servering.
  4. Skär kyckling, paprika och lök i lagom stora bitar och varva på spetten. Doppa/pensla spetten i andra hälften av såsen och grilla dem sedan i ugn ca 10-12 minuter. Pensla gärna ytterligare några gånger under grillningen.
  5. Servera kycklingspetten med ris, sallad och resterande av den kalla såsen som du ställt undan.