Foto av Kycklingben med sötpotatis och bönsallad från WW ViktVäktarna

Kycklingben med sötpotatis och bönsallad

13
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Chili- och vitlökskyckling serverad med en härlig sallad på sötpotatis, bönor och en fräch mangoröra.

Ingredienser

Kycklingben med skinn

8 st, vikt avser ätlig del

Rapsolja

2 msk

Japansk soja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

1 tsk, färsk, hackad

Sötpotatis okokt

600 g

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Mango chutney

2 msk

Svarta bönor, konserv

2 dl, alt. röda bönor

Spenat, förvälld/fryst

4 dl, färsk

Lime

½ st, saft

Instruktioner

  1. Rör samman 1 msk olja, soja, 1 pressad vitlöksklyfta och chili. Pensla kycklingbenen och tillaga i ugn, 225° ca 25 min. Skala och skär sötpotatisen i tärningar. Koka i lättsaltat vatten knappt 5 min. Skär purjolöken i tunna strimlor. Rör samman mango chutney, 1 msk olja, limesaft (några droppar) och 1 pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner ljummen sötpotatis, purjolök och bönor i mango chutney röran. Rör om försiktigt. Lägg upp spenatblad på en tallrik, lägg på sötpotatis och bönsalladen och servera med kycklingbenen.