ViktVäktarna - Grillade kycklingburgare med curryslaw

Grillade kycklingburgare med curryslaw

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kycklingburgare, serverade på surdegsbröd och toppade med en coleslaw med curry och mango chutney, är lika gott oavsett om du är 2 eller 92 år!

Ingredienser

Vitkål

200 g

Paprika

1 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Curry

½ msk, ½-1 msk

Cayennepeppar

1 krm

Mango chutney

1 msk

Kycklingfärs 5%

500 g

Bröd ljust/vitt, typ lantbröd

4 skiva(or), surdeg

Sallad

70 g

Mango chutney

½ dl

Instruktioner

  1. Strimla vitkål och paprika tunt och riv morötter och äpple.
  2. Blanda yoghurt med curry, cayennepeppar, mango chutney och salt. Blanda dressingen med grönsakerna.
  3. Blanda färsen med salt och peppar och forma till fyra burgare.
  4. Lägg burgarna på grillen och grilla på båda sidor tills de är genomstekta.
  5. Rosta bröden och lägg på sallad, burgare, coleslaw och en klick mango chutney.