Foto av Kycklingciabatta från WW ViktVäktarna

Kycklingciabatta

11
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Gratinerade kycklingmackor med tomat, spenat och parmesan - en perfekt lördagslunch!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

250 g

Cocktailtomater

250 g

Olivolja

2 tsk

Ciabatta 15 cm

4 st

Färskost 11%

4 msk

Bladspenat

100 g, babyspenat

Parmesanost riven

4 msk

Instruktioner

  1. Smaksätt kycklingen med salt och svartpeppar, dela tomaterna och strö på lite salt och ringla på oljan. Baka kyckling och tomat i ugn, 150° ca 20 min eller tills kycklingen är genomstekt. Låt kycklingen vila några minuter och skiva den tunt. Dela bröden, bred på färskost, lägg underdelarna på en ugnsplåt, fördela ugnsbakade tomater, kyckling, spenat och toppa med parmesan. Gratinera mackorna i ett par minuter i het ugn, lägg på överdelen och servera genast. Tips! Den är lika god utan gratinering om du vill ta med på picknick!