Foto av Kycklingenchiladas från WW ViktVäktarna

Kycklingenchiladas

12
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Mexikanska wraps fyllda med kyckling, majs och paprika som tillagas i tomatsås och gratineras med ost. Fredagsmys när det är som bäst!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

300 g

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Spiskummin

½ tsk

Majs

3 dl

Kidneybönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Tomater, passerade

1 förp

Koriander

2 msk, hackad

Tortillabröd

4 stor(t)/stora

Fraiche 5%

1 dl

Ost riven 17%

25 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Strimla kyckling. Skiva lök och paprika. Hacka vitlök.
  3. Hetta upp olja i en panna och bryn kycklingen. Blanda ner lök och paprika och stek vidare några minuter. Blanda ner vitlök och spiskummin och låt steka med hastigt. Blanda ner majs, sköljda, avrunna och krossade bönor samt hälften av de passerade tomaterna. Låt sjuda en stund och blanda slutligen ner hackad koriander.
  4. Fördela kycklingröran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg över i en ugnsfast form.
  5. Blanda ihop resterande passerade tomater med fraiche och häll över bröden. Toppa med ost och gratinera ca 15 minuter tills de är gyllene.

Anteckning

Det är alltid gott att servera med en klick guacamole. Mosa ihop 1 avokado med 1 tärnad tomat, pressad saft från ½-1 lime, 1 pressad vitlöksklyfta och koriander.