ViktVäktarna - Kycklingfajitas med bönstomp

Kycklingfajitas med bönstomp

2
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fredagsmys med klassiska kycklingfajitas serverade med en enkel tomatsalsa och ett smakrikt bönstomp.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Paprika

3 st, gärna olika färg

Lök

1 st, gul/gula, stor

Olivolja

2 tsk

Spiskummin

2 tsk

Chilipulver

2 tsk

Vitlökspulver

1 tsk

Cayennepeppar

¼ tsk

Tomat

2 st

Lök

1 st, röd/röda

Chilipeppar

1 st, grön/gröna, jalapeño

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Vitlök

1 klyfta(or)

Lök

1 st, gul/gula

Olivolja

1 msk

Tomatpuré

2 msk

Spiskummin

½ tsk

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Socker

1 tsk

Lime

1 st

Salladslök

2 st

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Strimla kyckling. Skiva paprika och lök.
  2. Värm olja i en stor panna och bryn kycklingen. Sänk värmen något och låt lök och paprika steka med tills de mjuknat och kycklingen är genomstekt. Tillsätt slutligen kryddor och låt dem steka med hastigt.
  3. Tärna tomat, finhacka lök och skiva jalapeño tunt. Blanda ihop i en skål.
  4. Kärna ur och skär chilin i strimlor. Finhacka vitlök och lök.
  5. Värm olja i en panna och fräs lök en stund. Lägg ner chili, vitlök, tomatpuré och spiskummin, låt fräsa med hastigt. Tillsätt avrunna bönor och mosa lite grovt med en potatisstöt eller gaffel och låt allt bli varmt. Krydda med socker och salt.
  6. Servera kyckling och grönsaker med bönstomp, salsa, limeklyftor, strimlad salladslök och koriander.

Anteckning

Servera på en tallrik eller rulla ihop allt i en tortilla.