Foto av Kycklingfärslasagne från WW ViktVäktarna

Kycklingfärslasagne

12
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Variera lasagnen med kycklingfärs, det blir gott och annorlunda! En rätt som passar bra att frysas in och ta med i matlådan.

Ingredienser

Pasta färsk okokt

250 g, 8 lasagneplattor

Olivolja

2 tsk

Kycklingfärs 5%

400 g

Lök

2 st, gul/gula

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

2 klyfta(or), hackade ca 1 msk

Tomatpuré

3 msk

Krossade tomater

2 dl

Chilipeppar

1 tsk, 1/2- 1 tsk torkad

Kycklingfond

1 msk

Mjölk 0,5%

4 dl

Vetemjöl

2 msk

Parmesanost

4 msk

Instruktioner

  1. Hacka löken, riv morot och palsternacka. Hetta upp oljan i en vid kastrull, bryn grönsakerna och vitlöken. Tillsätt kycklingfärs, chili och tomatpuré, låt det bryna ytterligare en stund. Slå i fond och tomatkross, koka sakta i ca 15 minuter. Salta och peppra. Slå mjölken i en kastrull, rör i mjölet och koka upp under omrörning, låt det sedan sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar, avsluta såsen med de rivna osten., ställ åt sidan. Varva kycklingfärssåsen, lasagneplattorna och ostsåsen i en ugnssäker form. Grädda i ugn, 190° ca 25 minuter. Servera med sallad. Tips! Hittar du inte kycklingfärs i butiken, mal själv eller hacka i matberedare.