Foto av Kycklingfilé i senapssås från WW ViktVäktarna

Kycklingfilé i senapssås

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Brynt parmaskinka att strö över kyckllingfiléerna och till det en god senapssås. Låter det lockande? Ha klyftpotatis till och du har en härlig middagsrätt.

Ingredienser

Potatis

1000 g

Rapsolja

1 tsk

Lufttorkad skinka

4 skiva(or)

Kycklingbröstfilé

500 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Vin, vitt torrt

1 dl

Senap (dijon)

1 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1½ dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Instruktioner

  1. Dela potatisen i klyftor och lägg i en långpanna. Ringla över oljan. Tillaga i ugn 200 grader ca 30 minuter. Strimla skinkan och stek den knaprig, ställ åt sidan. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar, stek dem klara. Strö över skinkan. Fräs hackad vitlök, tillsätt vin, senap (gärna grovkornig) och låt det koka ihop. Häll på grädde, mjölk, salt och peppar. Servera kyckling med potatis, sås och sallad.