Foto av Kycklingfilé med couscouspanering från WW ViktVäktarna

Kycklingfilé med couscouspanering

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Panerade kycklingfiléer med couscouspanering. Annorlunda och smakrik variant på kyckling där couscousskalet gör dem extra saftiga.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g, 4 filéer

Couscous, okokt

1½ dl

Paprikapulver

1½ tsk

Chilipeppar

1½ tsk

Äggvita

1 st

Olivolja

1½ msk

Potatis

700 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Salt

½ tsk

Peppar

1 krm

Instruktioner

  1. Salta och peppra filéerna. Blanda couscous med paprikapulver och chilipeppar. Vispa upp äggvitan lätt. Doppa filéerna i äggvitan och rulla dem sedan i couscousen. Skär potatis och grönsaker i mindre bitar. Lägg filéerna i en långpanna och grönsakerna runt om. Ringla oljan över kyckling och grönsaker. Stek i 200° ca 35 min. Servera med en sallad.