Foto av Kycklingfilé med grönsaker och hetta från WW ViktVäktarna

Kycklingfilé med grönsaker och hetta

12
11
11
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Kryddstark kyckling med sambal oelek och kokosmjölk. Fantastiskt gott, men var försiktig så det inte blir för starkt!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

125 g

Olivolja

½ tsk

Blomkål

¼ huvud(en), litet

Broccoli

¼ stånd

Paprika

½ st

Vattenkastanjer

55 g

Bambuskott

55 g

Kokosmjölk

1 dl

Sambal oelek

½ krm

Persilja

½ msk

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar och stek dem i stekpanna i 1 tsk olja till de är genomstekta. Lägg över dem på en tallrik. Dela blomkål och broccoli i buketter, skär paprika i bitar och woka i 1 tsk olja. Tillsätt vattenkastanjer och bambuskott. När grönsakerna är wokade, lägg i kyckling och kokosmjölk. Tillsätt sambal oelek, men var försiktig så rätten ej blir för het. Salta och peppra efter smak. Låt alltsammans puttra ihop. Strö över hackad persilja vid servering.