Foto av Kycklingfilé med korianderyoghurt från WW ViktVäktarna

Kycklingfilé med korianderyoghurt

8
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Bjud på en lyxig rätt med kycklingfiléer, parmaskinka och rotfrukter. Väl värd att prova.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

4 liten(t)/små

Margarin flytande 80%

1 msk

Lufttorkad skinka

4 skiva(or)

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Potatis

6 st

Pumpa (vintersquash)

500 g

Vitlök

1 hel(a)

Timjan

1 tsk, torkad

Olivolja

2 msk

Yoghurt naturell 0,5%

2 dl

Koriander

2 msk, färsk, hackad

Lime

1 st, saft

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Instruktioner

  1. Skala och skär rotfrukter, potatis och pumpa i klyftor och bitar. Lägg allt i en smord form. Dela vitlöken på mitten och lägg den i formen.
  2. Ringla över olivolja, krydda med timjan, salt och peppar, rör runt. Stek i ugn 225° ca 40 minuter.
  3. Fäst skinkan runt kycklingfilén, använd tandpetare. Fräs kycklingfiléerna i margarin i en stekpanna, låt de ta färg.
  4. När rotfrukter, potatis och pumpa stekts ca 25-30 minuter lägger du kycklingfiléerna ovanpå i formen. Stek ytterligare ca 15 minuter.
  5. Blanda samman yoghurt, koriander, limesaft, salt och peppar. Servera till kyckling och rotfruktsgratäng.