Foto av Kycklingfilé med sötpotatis och bönsallad från WW ViktVäktarna

Kycklingfilé med sötpotatis och bönsallad

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Sötpotatis är en rotfrukt som kommer alltmer och som med sin speciella smak gör entré i den svenska matkulturen. Prova, det är väldigt gott!

Ingredienser

Sötpotatis okokt

500 g

Olivolja

1 tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Kidneybönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Honungsmelon

1 skiva(or)

Päron

2 st

Ruccola

70 g

Rapsolja

1 msk

Balsamvinäger

1 msk

Örtkryddor

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela sötpotatisen i klyftor, lägg på bakpappersklädd plåt. Ringla över olivolja och krydda med salt. Tillaga i ugn ca 25 minuter.
  2. Krydda kycklingen med salt och peppar och stek i margarin tills gyllenbrun och genomstekt.
  3. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Tärna melon och blanda tillsammans med bönor och ruccola. Rör ihop rapsolja, vinäger och salladskrydda och ringla det över bönsalladen.
  4. Servera kyckling med sötpotatis och bönsallad.
  5. Tips! Det går bra att bryna kycklingen gyllenbrun och därefter låta den steka klart i ugn tillsammans med sötpotatisen. Kycklingfilé ska ha en innertemperatur på 72 grader.