Foto av Kycklinggratäng med mangosås från WW ViktVäktarna

Kycklinggratäng med mangosås

11
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En enkel kycklinggratäng med smak av mango chutney. Milda och goda smaker. Vill du hetta upp den kan du tillsätta lite hackad chili och vitlök.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Fraiche 5%

2 dl

Mango chutney

3 msk

Japansk soja

1 msk, kinesisk

Kalvfond

1 msk

Ris, okokt

2 dl

Sallad

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär kyckling i mindre bitar och stek i hälften av margarinet. Lägg över i en ugnsfast form.
  3. Skala och strimla purjolök. Stek mjuk i resterande margarin. Tillsätt matlagningsgrädde, fraiche, mango chutney, soja och fond. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
  4. Häll såsen över kycklingen och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Gör en sallad på grönsallad, halverade tomater, mangobitar och strimlade sockerärter. Krydda med lite flingsalt och peppar.
  6. Servera kycklinggratängen med ris och sallad.