ViktVäktarna - Kycklinggratäng med svamp och spenat

Kycklinggratäng med svamp och spenat

12
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En gosig kycklinggratäng med svamp, bacon och spenat gratinerad med en senaps- och parmesansås.

Ingredienser

Spenat, färsk

200 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Kycklingbröstfilé

600 g

Champinjoner

150 g

Kalkonbacon

200 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Vatten

½ dl

Senap (dijon)

½ msk

Kycklingbuljongtärning

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Vitvinsvinäger

½ msk

Majsstärkelse (redning)

1 tsk

Parmesanost

2 dl

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg spenat i ett durkslag och häll kokande vatten över. Krama ur vätskan ur spenaten och lägg över i en ugnsform.
  3. Hetta upp en panna med hälften av margarinet och bryn kycklingfiléerna. Salta och peppra.
  4. Lägg kycklingen ovanpå spenaten i formen.
  5. Skiva svamp och stek dem i resterande margarin. Lägg över i formen med kycklingen.
  6. Klipp bacon i mindre bitar och stek det knaprigt i en torr panna.
  7. Koka upp matlagningsbas, vatten, senap, buljongtärning, pressad vitlök, vinäger och majsredning i en kastrull. Blanda ner osten och häll såsen över kycklingen. Strö över baconet och gratinera mitt i ugnen ca 30 minuter.
  8. Koka ris enligt anvisning på förpackningen och servera till kycklingen.

Anteckning

Kan även serveras med pasta eller bulgur.