ViktVäktarna - Kycklinggratäng med sweet chili och lime

Kycklinggratäng med sweet chili och lime

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Snacka om publikfriare! Stekt kyckling på en bädd av ris, toppad med en krämig sås smaksatt med sweet chili, vitlök och lime. Serveras med en majssalsa med persilja, paprika, lök och lime som kommer bli en ny storfavorit, vi lovar! Vill du ha hetta i salsan, hacka ner en rå jalapeño.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

2 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Fraiche 5%

1 dl

Sriracha

1 tsk

Sweet chilisås

½ dl

Vitlök

2 klyfta(or)

Lime

1 st

Kinesisk soja

1 tsk

Paprika

1 st

Lök

½ st, röd/röda

Bladpersilja

1 knippe(n)

Majs

3 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Lägg över i en ugnsfast form.
  3. Skiva kyckling. Hetta upp olja i en panna och bryn kycklingen runt om. Salta och peppra och lägg ovanpå riset.
  4. Blanda ihop matlagningsbas, fraiche, sriracha, sweet chili, pressad vitlök, ½ pressad lime och soja och häll på kycklingen. Sätt in i ugn tills kycklingen är genomstekt, ca 15 minuter.
  5. Finhacka paprika, lök och persilja. Blanda ihop med majs, pressad lime och lite flingsalt.