Foto av Kycklinggryta med lime och jordnötssmör från WW ViktVäktarna

Kycklinggryta med lime och jordnötssmör

10
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En enkel version av den klassiska kyckling satay, smaksatt med syrlig lime. Passar lika bra till vardags som på helgen och brukar gå hem hos nästan alla.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Curry

1 tsk

Chili flakes

1 tsk

Rapsolja

1 tsk

Jordnötssmör

2 msk

Honung, flytande

2 msk

Japansk soja

1 msk

Vatten

2 msk

Salladslök

1 knippe(n)

Lime

2 st

Koriander

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela kyckling i mindre bitar.
  3. Värm olja i en panna och stek kycklingen. Krydda med curry och chili flakes och stek vidare tills kycklingen är genomstekt och gyllene.
  4. Blanda ihop jordnötssmör, honung, soja och vatten och häll i pannan. Blanda ihop med kycklingen och låt puttra ett par minuter.
  5. Finhacka salladslök och blanda ner i pannan tillsammans med rivet skal och saft från 1 lime. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med ris och limeklyftor. Toppa med koriander.