Foto av Kycklinggryta med blomkål och aubergine från WW ViktVäktarna

Kycklinggryta med blomkål och aubergine

8
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Det behöver inte vara kväll då denna mustiga smak når dig. Den håller för de flesta tillfällen.

Ingredienser

Lök

½ st, gul/gula

Curry

1 krm

Cayennepeppar

1 krm

Kummin

1 krm

Rapsolja

1 tsk

Aubergine

1 dl, tärnad

Blomkål

1 dl, i buketter

Lagerblad

1 st

Hönsbuljongtärning

½ st

Vatten

2 dl

Russin

1 msk

Kycklingbröstfilé

125 g, 1 filé

Ris, kokt

1½ dl

Paprika

½ st, röd

Instruktioner

  1. Fräs lök, curry, cayennepeppar, kummin i olja.
  2. Blanda i blomkål, aubergine, lagerblad, hönsbuljong och vatten.
  3. Låt sjuda några minuter och lägg sedan ner kycklingfilé i bitar och russin.
  4. Låt koka tills kycklingen är klar. Servera med kokt ris och garnera med ringar av röd paprika.