ViktVäktarna - Kycklinggryta med paprika och sweet chili

Kycklinggryta med paprika och sweet chili

10
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smakrik, men snabblagad, kycklinggryta med smak av ingefära, paprika, vitlök och sweet chilisås – riktigt publikfriande middag!

Ingredienser

Basmatiris okokt

2 dl

Paprika

1 st, röd

Salladslök

2 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

2 tsk, riven

Paprikapulver

2 tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

1 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Mjölk 0,5%

2 dl

Sweet chilisås

1 dl

Lime

½ st

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Koriander

1 msk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tärna paprika, strimla 2 salladslökar och hacka vitlök grovt. Skala ingefära och skär i mindre bitar. Lägg det vita av salladslöken, vitlöken och ingefäran i en liten mixer och mixa till smulor. Tillsätt en liten skvätt vatten och paprikapulver och mixa till en currypasta.
  3. Skär kyckling i mindre bitar.
  4. Hetta upp rapsolja i en panna och bryn kycklingen runt om. Tillsätt currypastan och låt steka med under omrörning ca 1 minut. Häll på matlagningsbas, mjölk, sweet chili och paprika. Koka upp och låt sjuda under lock tills kycklingen är klar. Smaka av med salt och rivet skal och pressad saft från lime.
  5. Servera kycklinggrytan toppad med koriander och det gröna på salladslöken, tillsammans med ris.