[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Kycklinggryta från WW ViktVäktarna

Kycklinggryta

2 - 10
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling i en gryta med soltorkade tomater, morötter och pasta. Basilika, vitlök och oregano ger grytan extra god smak.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

700 g

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or)

Soltorkade tomater, torra

4 st, blötlagda

Olivolja

2 tsk

Kycklingbuljong

5 dl

Oregano

1 msk, färsk

Basilika

1 msk, färsk

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ penne)

250 g

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i kuber, ca 1,5x1,5 cm.
  2. Bryn bitarna hastigt i olja i en tjockbottnad gryta, krydda med salt och peppar.
  3. Skala och skär grönsakerna i fina bitar, ca 1 cm tjocka. Grovhacka vitlöken och strimla de torkade tomaterna. Lägg grönsakerna i grytan och låt det fräsa ytterligare 1 minut. Slå på buljongen och låt det sjuda under lock ca 15 minuter tills kycklingen känns mör.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Vänd ner avrunnen pasta och örterna i grytan och smaka av med salt och peppar.