ViktVäktarna - Kycklingköttbullar

Kycklingköttbullar

4
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Kycklingköttbullar är ett väldigt bra alternativ till vanliga köttbullar. Smaksättningen i dessa är klassisk och mild, men går ju givetvis att variera utefter vad du ska ha dem till. Detta recept är till 12 portioner, perfekt att göra mycket av och frysa in! Käka dem med mos eller pasta med tomatsås eller sök på "Hoisinkycklingbullar med ris", "Kycklingköttbullsgratäng" eller "Pita med kycklingköttbullar och harissayoghurt” i WW-appen för andra goda förslag på vad du kan göra med dem.

Ingredienser

Lök

2 stor(t)/stora, gula

Margarin flytande 80%

1 msk

Vitlök

3 klyfta(or)

Ströbröd (skorpmjöl)

9 msk

Mjölk 0,5%

9 msk

Kycklingfärs 5%

1½ kg

Ägg

3 st

Salt

3 tsk

Svartpeppar

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Finhacka lök.
  3. Värm margarin i en panna och fräs löken tills den mjuknat, ca 10 minuter. Riv ner vitlök precis på slutet och låt steka med hastigt. Ta upp från pannan och låt svalna.
  4. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla en stund.
  5. Lägg färsen i en stor bunke och blanda ner ströbröd- och mjölkblandningen, löken, uppvispade ägg, salt och peppar. Blanda ordentligt och forma 48 köttbullar med blöta händer.
  6. Lägg på två plåtar med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills de fått färg och är genomstekta, ca 30 minuter.

Anteckning

Receptet ger 4 köttbullar/person. Kycklingfärs är ganska lös, så för att underlätta rullandet är det bra att låta den stelna något i kylen innan du rullar den.