[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Kycklingköttbullsgratäng från WW ViktVäktarna

Kycklingköttbullsgratäng

13
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim 10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Mer publikfriande middag får du leta länge efter! En gratäng med kycklingköttbullar, risoni och tomatsås. Gratinerad med mozzarella, parmesan och panko. Visst vattnas det ordentligt i munnen?

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

1 tsk

Vitlök

3 klyfta(or)

Ströbröd (skorpmjöl)

3 msk

Mjölk 0,5%

3 msk

Kycklingfärs 5%

500 g

Ägg

1 st

Salt

1 tsk

Svartpeppar

tsk

Paprika

2 st, röd

Olivolja

½ msk

Fänkålsfrön

2 tsk

Chili flakes

¼ tsk

Vatten

5 dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Krossade tomater

1 förp

Citron

1 st

Pasta okokt (risoni)

100 g

Mozzarella

125 g

Parmesanost

1 dl

Panko ströbröd

3 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Finhacka 1 lök.
  3. Värm margarin i en panna och fräs löken tills den mjuknat, ca 10 minuter. Riv ner 1 vitlöksklyfta precis på slutet och låt steka med hastigt. Ta upp från pannan och låt svalna.
  4. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla en stund.
  5. Lägg färsen i en stor bunke och blanda ner ströbröd- och mjölkblandningen, löken, uppvispat ägg, salt och peppar. Blanda ordentligt och forma 16 köttbullar med blöta händer. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills de fått färg och är genomstekta, ca 30 minuter.
  6. Finhacka den andra löken och resterande vitlök. Tärna paprika.
  7. Värm olja i en panna och fräs lök och paprika tills de mjuknat något, ca 5 minuter. Tillsätt vitlök, fänkålsfrön, chili flakes och stek under omrörning 2 minuter. Häll på vatten och lägg ner buljongtärning och låt sjuda under lock ca 5 minuter. Häll på krossade tomater och låt sjuda 10 minuter utan lock. Riv i citronskal och smaka av med salt och peppar.
  8. Koka risoni 2 minuter kortare än vad som står på förpackningen. Låt kallna under rinnande vatten.
  9. Lägg köttbullarna i en ugnsfast form och sprid ut risonin runt om. Häll på tomatsåsen och toppa med mozzarellabitar, riven parmesan och panko. Sätt in i ugnen tills gratängen är gyllene, ca 25 minuter.