ViktVäktarna - Kycklinglår med citron och rostade grönsaker

Kycklinglår med rosmarin och rostade grönsaker

11
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En enkel vardagsmiddag som du lätt kan variera. Byt ut till de grönsaker och rotfrukter du har hemma och som är i säsong. Och servera med din favoritsås och en härligt krispig grönsallad!

Ingredienser

Kycklinglår utan skinn

600 g, vikt avser ätlig del

Olivolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Citron

1 st

Rosmarin

1½ tsk, torkad

Timjan

1 tsk, torkad

Potatis

600 g

Morot

300 g

Instruktioner

  1. Blanda ihop kyckling med ½ msk olja, finhackad vitlök, rivet skal och 1 msk pressad juice, örter och ½ tsk salt i en plastpåse. Lägg i kylen minst 30 minuter men gärna längre.
  2. Sätt ugnen på 220°.
  3. Klyfta potatisen och dela moroten i mindre bitar. Blanda med resterande olja och lite salt och peppar. Sprid ut på en ugnsplåt och sätt in i ugnen 10 minuter. Blanda runt dem och lägg på kycklingen på samma plåt. Sätt tillbaka i ugnen tills kycklingen är genomstekt och rotfrukterna fått fin färg.