Foto av Kyckling med broccoli och jordnötssås från WW ViktVäktarna

Kyckling med broccoli och jordnötssås

12
10
6
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vardag eller fest, denna rätt passar alltid! Vi snackar kyckling, nötigt rött ris och broccoli tillsammans med en smarrig sås fullpackad med smak i form av sweet chilisås, soja, vitlök och chili flakes. Och jordnötssmör – så klart!

Ingredienser

Rött ris okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Broccoli

1 stånd

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Olivolja

1 tsk

Jordnötssmör, utan socker

½ dl

Sweet chilisås

2 msk

Japansk soja

2 msk

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Vatten

½ dl, ½-1 dl

Chili flakes

½ tsk, efter smak

Koriander

1 knippe(n)

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Krydda kyckling med salt och peppar. Dela broccoli i små bitar. Finhacka lök och vitlök.
  3. Värm rapsolja i en panna och stek kycklingen på låg värme tills den är genomstekt. Blanda ner broccolin i slutet och låt den steka med tills den mjuknat något.
  4. Värm olja i en kastrull och fräs lök en stund. Blanda ner vitlök och låt fräsa med en kort stund. Tillsätt jordnötssmör, sweet chilisås, soja, kokosmjölk och vatten och låt sjuda några minuter. Smaka av med lite salt och chili flakes.
  5. Skiva upp kycklingen och servera med ris, broccoli, jordnötssås och limeklyftor. Toppa med färsk koriander och ev. ytterligare chili flakes.

Anteckning

Har du en ångkokare hemma är det väldigt gott att istället ångkoka kycklingen ca 20 minuter och broccolin 5 minuter.