Foto av Kycklinglasagne med oliver från WW ViktVäktarna

Kycklinglasagne med oliver

11
11
11
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig lasagne med kycklingfärs, tomat, cottage cheese och oliver. Gör en extra stor laddning och frys in - lasagne är den perfekta matlåderätten!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Kycklingfärs 5%

500 g

Rapsolja

2 tsk

Tomater, krossade

1 förp

Tomatpuré

4 msk

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Paprikapulver

1 tsk

Cottage cheese, naturell 1,5%

500 g

Oliver i saltlag

12 stor(t)/stora

Lasagneplattor, färska

200 g

Ost riven 17%

1 dl

Sallad

70 g

Cocktailtomater

250 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök, vitlök och färs i olja.
  3. Blanda ner krossade tomater och tomatpuré. Lägg i buljongtärningar, paprikapulver, salt och peppar. Låt puttra ca 15 minuter.
  4. Blanda ner cottage cheese och hackade oliver.
  5. Varva färs- och tomatsås och lasagneplattor i en ugnsform. Börja och avsluta med såsen. Toppa med riven ost.
  6. Grädda i ugn ca 20 minuter. Servera med sallad och tomat.