Foto av Kycklinglevergryta kryddad med öl från WW ViktVäktarna

Kycklinglevergryta kryddad med öl

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Du måste prova denna mustiga gryta med svamp, kycklinglever och öl! En helt ny upplevelse av levergryta, vi lovar.

Ingredienser

Kycklinglever

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Lök

2 st, gul/gula

Champinjoner

150 g

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st

Lättöl 2,3%

330 ml

Köttbuljong

2 dl

Timjan

1 knippe(n), färsk, hackad

Potatis

8 st

Persilja

1 msk

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Instruktioner

  1. Stek skivad lök i 1 tsk margarin, tillsätt champinjoner i kvartar som får steka med i ett par min. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en gryta. Stek levern i resterande margarin ett par min och krydda väl med salt och peppar. Lägg över i grytan tillsammans med äpple i tärningar och paprikabitar. Späd med öl och buljong. Tillsätt timjan och låt alltsammans puttra ihop ca 5 min. Smaka ev av med mer kryddor. Garnera med persilja och servera med potatis och en sallad.