Foto av Kycklingmacka med parmesankräm från WW ViktVäktarna

Kycklingmacka med parmesankräm

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fantastiskt god macka med citron- och vitlökskyckling och parmesankräm. Fräscht, enkelt och mättande!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g, 4 st á 125 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Citron

1 st

Spenat, förvälld/fryst

125 g, färsk

Valnötter

4 halv(t)/halvor

Fraiche 8%

2 dl

Rödvinsvinäger

1 tsk

Basilika

½ dl, färsk

Parmesanost

4 msk

Bröd grovt, osötat

4 skiva(or)

Ruccola

1 dl

Lök

1 st, röd/röda

Tomat

1 st

Cayennepeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Dela citronen och en av vitlöksklyftorna och gnid över kycklingfiléerna. Krydda med salt och peppar. Stek i teflonpanna. Fräs spenat hastigt, pressa över citron. Rör i hackade valnötter, salt och peppar. Blanda samman fraiche, vinäger, hackad basilika, en pressad vitlöksklyfta, cayennepeppar, salt och parmesanost. Rosta brödet i ugn och lägg på tallrik. Lägg ruccola på brödskivorna, skiva kycklingfilén och lägg ovanpå. Klicka på sås, garnera med skivad rödlök och tomat. Servera med sallad