ViktVäktarna - Kycklingpaj i panna

Kycklingpaj i panna

8
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 10 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Denna smarta pannpaj smakar helt underbart, och ger dessutom mindre disk än en vanlig paj. Det gillar vi!

Ingredienser

Schalottenlök

8 st

Champinjoner

250 g

Kycklingbröstfilé

600 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Rosmarin

½ tsk

Timjan

½ tsk

Vetemjöl

3 msk

Kycklingbuljongtärning

1 st

Vatten

3 dl

Fraiche 5%

2 msk

Smördeg

250 g

Sugar snaps

150 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190°.
  2. Skala och halvera lök. Skiva champinjoner. Dela kyckling i mindre bitar. Skala och finhacka vitlök.
  3. Värm olja i en ugnssäker panna (ca 20 i diameter). Stek löken några minuter tills den mjuknat. Blanda ner vitlök och låt steka med kort. Öka värmen och blanda ner kycklingen, svampen, timjan och rosmarin. Stek ca 10 minuter tills det är gyllene.
  4. Sänk värmen och pudra över mjöl. Lägg ner buljongtärningen och häll på vatten, lite i taget. Låt sjuda tills såsen tjocknat, ca 5 minuter.
  5. Blanda ner fraiche och smaka av med salt och peppar. Låt svalna något och täck med smördeg. Gör ett litet hål i mitten av pajen och baka i ugn 30-40 minuter tills den är gyllene. Servera med blancherade sugar snaps.

Anteckning

Ibland är schalottenlökar lite pilliga att skala. För att underlätta är det smart att lägga dem i ett durkslag och hälla kokande vatten över.