Foto av Kycklingpanna med guldris från WW ViktVäktarna

Kycklingpanna med guldris

12
12
8
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ingen hade väl kunnat tro att denna snygga och smakrika rätt går på under 30 minuter att få ihop? Men det gör den minsann. En krämig panna med saftiga kycklinglårfiléer med smak av garam masala. Serverat med ris smaksatt med saffran, gurkmeja, kardemumma och russin får denna rätt en härlig smak av Indien. Kul en mulen tisdagskväll!

Ingredienser

Kycklinglårfilé

500 g

Lök

1 st, röd/röda

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Saffran

½ krm, 1 knivsudd

Gurkmeja

½ tsk

Kardemumma

½ tsk, mortlad

Russin

½ dl

Rapsolja

1 tsk

Garam masala, utan socker

1½ tsk

Tomatpuré

1 msk

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Vatten

2 dl

Kinesisk soja

1 tsk

Spenat, färsk

200 g

Haricots verts

180 g

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Skiva upp kyckling och finhacka lök.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen tillsammans med saffran, gurkmeja och kardemumma. Vänd ner russin när riset är färdigt.
  3. Värm olja i en djup panna.
  4. Bryn kycklingbitarna på medelvärme tills de är gyllene. Sänk värmen och tillsätt löken. Låt den mjukna under omrörning, minst 10 minuter. Tillsätt garam masala och tomatpuré. Låt fräsa med en stund.
  5. Häll på kokosmjölk och vatten och låt koka upp. Sjud en stund och smaka av med soja. Spä ev. med lite vatten. Tillsätt spenat och låt den sjunka ihop.
  6. Blanchera haricots verts.
  7. Servera grytan med guldris, haricots verts och toppa med koriander.