ViktVäktarna - Kycklingpiccata med basilikasås

Kycklingpiccata med basilikasås

11
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En piccata är en italiensk ostpanerad schnitzel, här gjord på kyckling. Serveras med en fräsch, grön basilikasås, färsk sparris och ris. Helt fantastiskt gott!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Ris, okokt

2 dl

Ägg

2 st

Parmesanost

1½ dl

Paprikapulver

2 msk

Vetemjöl

½ dl

Rapsolja

2 tsk

Schalottenlök

2 st

Margarin flytande 80%

1 msk

Matlagningsvin, vitt

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Basilika

1 kruka(or), stor

Sparris

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Täck kycklingfiléerna med plastfolie och banka försiktigt ut dem till tunna filéer. Är filéerna stora kan du dela dem.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Vispa ihop ägg, parmesan och paprikapulver. Strö ut mjöl på en tallrik och blanda med salt och peppar. Doppa först kycklingen i mjölet och sedan i äggblandningen. Hetta upp olja i en panna och stek filéerna.
  4. Finhacka lök och stek i margarin i en kastrull. Häll på matlagningsvin och låt det reduceras till hälften. Häll på matlagningsgrädde och tillsätt basilika. Mixa till en slät sås och smaka av med salt och peppar.
  5. Dela sparris i mindre bitar och koka hastigt i lättsaltat vatten.
  6. Servera piccatan med ris, basilikasås och sparris.

Anteckning

Stek sparris i olivolja i en het panna och strö över flingsalt, servera till piccatan.