[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Kycklingpilaff med mandel från WW ViktVäktarna

Kycklingpilaff med mandel

3 - 10
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god kycklingpilaff med råris, russin, citron och savoykål. Toppas med persilja och rostade mandelflarn.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Kycklingbröstfilé

600 g

Olivolja

2 tsk

Råris, okokt

2 dl, snabbkokt

Russin

1 dl

Vatten

3½ dl

Kycklingfond

1 msk

Savoykål

200 g

Citron

1 st

Mandelspån

4 msk

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Skiva lök och strimla kyckling.
  2. Hetta upp olja i en djup panna. Bryn kycklingen runt om tills den fått fin färg, lägg åt sidan.
  3. Lägg löken i pannan och fräs på låg värme tills den börjar bli mjuk, ca 5-10 minuter. Blanda ner ris och russin. Häll på vatten och fond och låt sjuda under lock ca 10 minuter.
  4. Strimla kål och blanda ner tillsammans med kycklingen och låt sjuda ytterligare 10 minuter. Pressa över citron och smaka av med salt och peppar.
  5. Rosta mandelflarn i en torr panna.
  6. Toppa pilaffen med mandelflarn och hackad persilja.