Foto av Kycklingsallad med fikon och chèvre från WW ViktVäktarna

Kycklingsallad med fikon och chèvre

5
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabb sommarsallad med stekt kycklingfilé, persika, fikon och chèvre. Toppas med balsamvinäger.

Ingredienser

Rapsolja

2 tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Persika

4 st

Fikon, färska

8 st

Sallad

140 g, blandad

Balsamvinäger

4 msk

Getost (chèvre)

70 g

Basilika

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Värm olja i en panna och stek kycklingen tills den fått fin färg och är genomstekt. Salta och peppra.
  2. Skiva upp persikor, klyfta fikon och skiva upp kycklingen.
  3. Fördela sallad på fyra tallrikar och fyll på med kyckling och frukt. Ringla över vinäger och toppa med smulad ost och basilika.

Anteckning

Inget fan av chèvre? Fetaost funkar precis lika bra!