Foto av Kycklingsallad med quinoa, fetaost och apelsin från WW ViktVäktarna

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och apelsin

12
10
6
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En matig sallad med massa godsaker! Apelsinvinägretten är verkligen kronan på verket, missa inte den.

Ingredienser

Kyckling grillad utan skinn

500 g, vikt avser ätlig del

Quinoa, okokt

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Kikärter, konserv

2 dl

Apelsin

1 st

Paprika

1 st

Lök

1 st, röd/röda

Apelsin

1 st

Ruccola

1½ dl

Spenat

1½ dl

Sallad

1½ dl

Salladsost (feta) 10%

150 g

Rapsolja

1 msk

Vatten

½ msk

Balsamvinäger

1 msk

Instruktioner

  1. Koka quinoa med buljontärning. Skär kycklingen i bitar. Skala och skär apelsin i bitar. Strimla paprika och rödlök. Dela fetaost i bitar. Lägg ruccola, spenat och sallad på ett fat. Blanda kyckling, apelsin, paprika och quinoa och lägg på salladen. Strö över feta och rödlök. Pressa apelsinen och vispa samman med olja, vatten och vinäger till vinägretten. Smaka av med salt och peppar.