Foto av Kycklingsallad med spenatpesto från WW ViktVäktarna

Kycklingsallad med spenatpesto

10
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En annorlunda och jättegod pesto med sesamfrön, ingefära och spenat, serverad till kyckling- och pastasallad. Grymt gott!

Ingredienser

Sesamfrön

3 msk

Bladspenat

200 g

Olivolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Citron

1 st

Ingefära

2 cm, färsk

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Kycklingbröstfilé

600 g

Olivolja

2 tsk

Sallad

4 dl

Tomat

3 st

Gurka

1 bit(ar)

Instruktioner

  1. Rosta sesamfröna i en varm stekpanna. Lägg spenat, olivolja, vitlök och två matskedar sesamfröna i en mixer. Pressa i saften från citronen. Riv ingefäran fint och lägg i. Mixa samman till en pesto. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Skär kycklingfiléerna på hälften. Krydda dem med salt och peppar. Stek dem gyllenbruna i olja i en stekpanna. Vänd de nystekta kycklingfiléerna i peston.
  4. Lägg sallad och grönsaker på ett uppläggningsfat. Blanda i pasta och lägg på kycklingen. Klicka på den sista peston och strö över sesamfrön.