ViktVäktarna -   Kycklingsallad med örtdressing

Kycklingsallad med örtdressing

2
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En lätt kycklingsallad, perfekt som en lunch i solen en fin sommardag! Passa gärna på att grilla kycklingen om det är en sån dag.

Ingredienser

Paprikapulver

2 tsk

Rapsolja

1 msk

Kycklingbröstfilé

600 g

Rädisor

1 knippe(n)

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Vindruvor

200 g

Romansallad

1 st

Bladpersilja

1 knippe(n)

Basilika

½ kruka(or)

Citron

1 st

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Honung, flytande

1 msk

Instruktioner

  1. Blanda paprikapulver, olja, salt och peppar och lägg kycklingen i en påse tillsammans med oljan. Se till att alla filéer täcks.
  2. Hyvla rädisor tunt, riv morötter grovt och halvera druvor. Dela sallad i mindre bitar.
  3. Finhacka persilja och basilika och blanda med rivet skal och pressad saft från citron, yoghurt och honung.
  4. Stek kycklingen tills den är genomstekt och skiva upp den.
  5. Lägg upp grönsaker och kyckling i skålar och ringla över dressing.

Anteckning

Servera ev. med en bit baguette. Det är också gott att baka vindruvorna i ugnen på 200° ca 15 minuter. De blir ännu sötare då!