ViktVäktarna - Kycklingshawarma

Kycklingshawarma

13
Points®
Total tid
2 tim 35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kycklingshawarma – streetfood från Mellanöstern som inte går någon omärkt förbi. En riktig fredagsfavorit serverad i tortillabröd.

Ingredienser

Citron

1 st

Olivolja

2 msk

Vitlök

4 klyfta(or)

Salt

1 tsk

Spiskummin

2¼ tsk

Paprikapulver

2 tsk

Svartpeppar

2 tsk

Gurkmeja

½ tsk

Cayennepeppar

½ tsk

Kanel

¼ tsk

Kycklinglårfilé

600 g, utan skinn och ben

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Lök

2 st, röd/röda

Granatäpple

2 msk

Persilja

1 knippe(n)

Tortillabröd

4 medelstor(t)/medelstora

Sallad

4 dl

Instruktioner

  1. Vispa ihop 2 msk citronsaft, olivolja, finhackade vitlök, salt, 2 tsk spiskummin, paprikapulver, peppar, gurkmeja, cayenne och kanel i en bunke. Lägg ner kycklingen och låt den marinera i kylen minst 2 timmar, men gärna över natten.
  2. Blanda ihop yoghurt med ¼ tsk spiskummin, riven citronzest och lite pressad saft. Smaka av med lite salt och en nypa cayenne. Låt stå kallt till servering.
  3. Ta ut kycklingen och låt den bli rumstempererad.
  4. Skär lök i tunna klyftor och blanda ner bland kycklingen. Stek i en grillpanna tills allt har fått fin färg och kycklingen är genomstekt.
  5. Skär upp kycklingen och lägg ut på ett fat tillsammans med löken. Strö över granatäpplekärnor och hackad persilja.
  6. Servera kycklingshawarma i tortillabröd tillsammans med sallad och sås.