Foto av Kycklingsoppa med pesto från WW ViktVäktarna

Kycklingsoppa med pesto

7
2
2
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kycklingsoppa är en klassiker vid förkylning, men lika god när som - förkyld eller ej. Färdig pesto sätter mycket smak på denna enkla kycklingsoppa. Och så toppar vi med lite parmesan, för ingenting har ju någonsin blivit sämre av det!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Cannellinibönor, konserv

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Kycklingbuljongtärning

2 st

Chili flakes

1 tsk

Lagerblad

2 st

Bladspenat

200 g

Pesto

2 msk

Parmesanost riven

20 g

Instruktioner

  1. Skär upp kyckling i mindre bitar.
  2. Lägg sköljda och avrunna bönor, kyckling, buljongtärningar, chili flakes och lagerblad i en gryta. Häll på vatten så att det täcker (ca 1 liter) och koka upp.
  3. Sänk värmen och låt sjuda under lock tills kycklingen är klar. Plocka upp lagerblad och mosa bönorna något.
  4. Blanda ner spenat och låt den sjunka ihop. Blanda ner pesto och smaka av med salt och peppar.
  5. Häll upp soppan i skålar och toppa med parmesan.