Foto av Kycklingsoppa med smak av kokos och lime från WW ViktVäktarna

Kycklingsoppa med smak av kokos och lime

5
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En soppa med smak av Thailand, koriander och kokosmjölk. Tillsätt chilipeppar så mycket du vågar och njut av en hettande, mustig soppa.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

2 liten(t)/små, á 125 g

Champinjoner

8 st

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Chilipeppar

1 st, röd/röda, färsk

Vatten

2½ dl

Kycklingfond

3 msk

Ingefära

1½ tsk, färsk, riven

Lime

½ st, saft

Margarin flytande 80%

1 tsk

Kokosmjölk, lätt

4 dl

Curry

3 tsk

Koriander

1 msk, färsk

Instruktioner

  1. Strimla kycklingfiléerna, skär champinjonerna i bitar och finhacka chilin. Fräs i margarinet. Skala squashen, skär i små tärningar och lägg i kastrull. Tillsätt vatten, ingefära och fond. Låt koka under lock, ca 10 minuter. Mixa med stavmixer till slät konsistens. Slå på kokosmjölk och pressa i lime. Tillsätt kyckling och champinjonfräs. Låt soppan koka upp. Smaka av med salt, curry och fond. Servera med finklippt koriander på toppen.