Foto av Kycklingspett med kryddigt ris från WW ViktVäktarna

Kycklingspett med kryddigt ris

8
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ett saftigt kycklingspett, som kan tillagas lika väl på grillen som i ugnen. Smakar fantastiskt till detta grön kryddiga ris.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Ris, kokt

6 dl

Krasse

30 g, 1 ask

Ruccola

1 dl

Sweet chilisås

3 msk

Sallad

70 g, 1 påse

Tomat

3 st

Currypasta

2 msk

Citron

1 st, 1 msk

Rörsocker

1 msk

Yoghurt naturell 3%

½ dl

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i ca halv cm tjocka strimlor. Blanda samman currypasta, pressad citron, socker och yoghurt till en marinad. Lägg i kycklingen och låt den marinera i 1 timme. Trä upp kycklingen på grillspett (om träspett, blötlägg 20 min). Grilla på kolgrill eller i ugn 225° ca 15 minuter. Blanda försiktigt ner krasse och ruccola i det kokta, varma riset. Smaka av med salt och peppar. Servera spetten med ris, chilisås, sallad och tomater.