Foto av Kycklingspett med varm pastasallad från WW ViktVäktarna

Kycklingspett med varm pastasallad

12
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En fräsch rätt med härliga smaker som lätt blir återkommande på middagsbordet. Passar såväl till vardag som till festligare tillfällen.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

3 liten(t)/små, á 125 g

Olivolja

6 msk

Lime

1 st

Basilika

4 msk, färsk, hackad

Rosmarin

2 tsk, färsk

Chilipeppar

1 st, röd/röda, färsk, hackad

Vitlök

2 klyfta(or)

Salt

2 tsk

Sallad

2 dl

Ruccola

2 dl

Cocktailtomater

12 st

Lök

1 st, röd/röda

Sockerärter

2 dl

Majs

1 dl

Pasta kokt (makaroner)

4 dl

Vatten

2 msk

Balsamvinäger

2 msk

Avokado

1 liten(t)/små

Sesamfrön

2 msk

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna på längden, cirka 3 längder per filé. Häll 4 msk olja i en skål, pressa ner limesaft.
  2. Tillsätt basilika, rosmarin, chili, 1 pressad vitlöksklyfta och salt. Rör om, lägg ner kyckligen och vänd den ordentligt i marinaden. Låt stå svalt minst en timme.
  3. Trä upp kycklingen på blötlagda träspett. Tillaga i ugn, 200° cirka 10 minuter.
  4. Skär salladen i grova bitar. Tag bort långa stjälkar från ruccolan. Halvera tomaterna och hacka rödlöken. Skär sockerärterna på diagonalen. Blanda grönsakerna med den kokta pastan.
  5. Rör samman 2 msk olja, vatten, balsamvinäger, 1 pressad vitlök och salt till en vinägrett. Dela och skär avokadon i bitar och blanda ner i salladen. Häll över vinägretten och rör om försiktigt. Strö över rostade sesamfrön.