ViktVäktarna - Laksa med kungsräkor

Laksa med kungsräkor

8
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Laksa är en kryddig nudelrätt från Malaysia med kokosmjölk och en massa annat gott! Den är dessutom superenkel. Är du känslig för hetta, börja med en mindre mängd currypasta.

Ingredienser

Currypasta

4 msk, grön

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Vatten

4 dl

Fiskbuljongtärning

1 st

Japansk soja

1 msk

Risnudlar okokta

180 g

Skalade räkor

300 g, kungsräkor

Minimajs

200 g, 1 burk avrunnen

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Vispa ihop currypasta, kokosmjölk, vatten, buljongtärning och soja i en gryta. Låt den koka upp och sedan sjuda i 20 minuter.
  2. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  3. Blanda ner räkor och minimajs i grytan och låt dem bli varma. Servera med nudlar och toppa med koriander.