Foto av Laksa med kungsräkor från WW ViktVäktarna

Laksa med kungsräkor

8
Point(s)
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Laksa är en kryddig nudelrätt från Malaysia med kokosmjölk och en massa annat gott! Den är dessutom superenkel.

Ingredienser

Currypasta

4 msk, grön

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Vatten

4 dl

Fiskbuljongtärning

1 st

Japansk soja

1 msk

Risnudlar okokta

180 g

Skalade räkor

300 g, kungsräkor

Minimajs

200 g, 1 burk avrunnen

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Vispa ihop currypasta, kokosmjölk, vatten, buljongtärning och soja i en gryta. Låt den koka upp och sedan sjuda i 20 minuter.
  2. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  3. Blanda ner räkor och minimajs i grytan och låt dem bli varma. Servera med nudlar och toppa med koriander.